Dorothea Alting von Geusau

Discipline:
schilderen, tekenen, boetseren, restaureren
Beschrijving werk:
Figuratieve schilderijen in olieverf, gemaakt met de technieken van de 17e eeuwse oude meesters. Uiteenlopende onderwerpen, zoals landschap, stilleven en portret.
Restauratie van beelden, schilderijen, porselein en aardewerk en uiteenlopende kunstvoorwerpen.
Beelden van klei.

Gastkunstenaar Alona Bou Shdid

Alona is een Oekraïnse kunstenaar uit Kiev. Zij heeft de kunstacademie afgerond en is ondanks de oorlog nog woonachtig in Kiev. Drie van haar werken worden het tentoongesteld.

De levensboom is een veelvoorkomend motief in mythologieën en religies, een symbolisch model van de kosmos.  De wereldboom dient als personificatie van de eenheid van het universum, waar zijn wortels overeenkomen met het hiernamaals, aan de voet van de stam - de wereld van mensen, en de kroon - de wereld van de goden.

  De levensboom houdt niet op te bloeien, dus de kroon is altijd versierd met weelderige kleurrijke bloemen.  Sommigen van hen zijn al vervaagd, sommige zijn net tot bloei gekomen, anderen wachten op hun tijd in de knoppen.

   Elk van de bloemen  heeft een verscheidenheid aan stadia van het menselijk leven.  Rijpe vruchten symboliseren de resultaten van menselijke acties en daden, en de knoppen - de toekomstige generatie.  De top van de Wereldboom is meestal versierd met een bloem - "Fire of Life".

Beschermgeesten in de vorm van vogels.

De levensboom weerspiegelt een breed aspect van de realiteit van het menselijk bestaan ​​- van de structuur van het universum zelf, de voorouderlijke gemeenschap (de boom van de familie) tot de essentie als een slagveld van goed en kwaad (de boom van goed en kwaad  ).  Daarnaast heeft de Boom de functie om alle werelden te verbinden, hemel en aarde, mensen en goden, materie en geest, is een soort as van het universum.

  De levensboom werd traditioneel op de schoorsteen op het fornuis geschilderd.  En aangezien het huis en de kachel meestal twee keer per jaar witgekalkt werden: voor Pasen en voor Kerstmis werd het beeld twee keer per jaar vernieuwd.  Door dit beeld te maken, versierde men niet alleen het huis, maar legde men ook informatie over de familie vast.