ORO

N.B. Door omstandigheden kan ORO alleen op zondag 14 april worden bezocht.

Discipline:
schilderen
tekenen
mozaïekwerk
papiermaché
textiel
sieraden
kaarten

Ateliernaam:

Artoro De Nieuwe Werf
Beschrijving werk:

In het ArtORO atelier zijn we bezig met kunst en ambacht, kaarsen maken, kook/ bakactiviteiten of het werken op de productie en recyclegroep.
Op De Nieuwe Werf is het gezellig en word je bovendien serieus genomen; je krijgt de kans om je talenten te ontwikkelen.

Kunst
Creatief en ambacht staat bij ArtORO De Nieuwe Werf voorop. De eigen invulling van de cliënt staat centraal. Tekenen en schilderen neemt hier een belangrijke plaats in. Er wordt gewerkt op hout, doek, maar bijvoorbeeld ook op meubels. Ook is er mozaïekwerk, papier maché, textiel en het maken van keramiek, sieraden en kaarten.

Koken, bakken, kaarsen
Koken en bakken is ook een activiteit op de Nieuwe Werf. Van een lekkere verse soep, tot eigen gemaakte koekjes of worstenbroodjes. Sinds een tijdje worden er ook hele mooie ambachtelijke kaarsen gemaakt. Deze kaarsen worden verkocht in ons verkooppunt Okado.

Dagbesteding in de wijk
Onze cliënten vormen een onderdeel van de samenleving waarin ze wonen en werken. Daarom verrichten zij vanuit De Nieuwe Werf en ORO Ruijschenbergh werkzaamheden in de wijk. Ze brengen lokale folders rond, helpen oudere buurtbewoners, zijn werkzaam in het internetcafé, buurtgebouw en bij de bank of doen mee aan een activiteit op school. Samen met de begeleiders wordt gekeken waar de vragen liggen en of die vragen, individueel of in groepsverband, beantwoord kunnen worden.