Misrie van Rixtel

Haverkamp 20
5741 PN Beek en Donk

0648564364

misrievanrixtel@gmail.com
www.misrie.nl

Discipline: beeldhouwen, schilderen

Expositieadres:
Haverkamp 20
5741 PN Beek en Donk

Gastkunstenaars: Marjan van Kronenburg

Beschrijving werk: Intuïtief schilderen is schilderen zonder oordeel op wat je maakt.
Elke keer opnieuw vind ik het een geweldige ervaring om tijdens het schilderen, mijn gedachten van ‘moeten’ en ‘persé willen’ los te laten … en wanneer dit lukt te ervaren dat het schilderen vanzelf gaat en vrij voelt, met als kers op de taart, een tevreden gevoel en een mooie creatie.
Hoe vrijer ik kan werken hoe mooier de resultaten op het doek. Vrijheid ervaren tijdens het schilderen is een groot goed. Ik weet van te voren niet wat ik ga maken, maar ik heb wel een anker waar ik mij mee verbindt. Dit kan zijn; ‘n inzichtkaart, ‘n klassiek muziekstuk, ‘n bepaald lied wat ik mooi vindt etc.
Mijn handen laat ik het werk doen. Ik volg mijn impulsen, bij de kleurkeuze als de manier van verf aanbrengen, met kwast of paletmes, dik of dun. Er zijn dagen dat het helemaal niet lukt. Dit zijn dan de momenten dat ik mijn gedachten de vrije loop heb gegeven en dat is mij ook veel waard.
Daarnaast werk ik graag (intuïtief) in zachtere stenen omdat ik hierbij mijn denken kan stilzetten. Ook hier weet ik niet wat ik ga maken. Ik laat me leiden door de vorm van de steen, door weg te halen wat ik niet meer wil, zo ontstaat er beetje bij beetje een vorm, een figuur waar ik me mee verbindt en werk het uit tot het gewenste resultaat.
Ik hoop dat ik je nieuwsgierigheid heb kunnen prikkelen en dat je een kijkje komt nemen in en om mijn atelier.
Marjan van Kronenburg is bij mij te gast met hoedjes en zilveren sieraden uit haar eigen hand.